Op naar Gavere

Emiel zal zondag zijn debuut maken in de veldrit van Gavere. Daags voordien wordt er ook in Beringen gecrost, maar die, nieuwe cross, op de terreinen van de vroegere mijn laten we links liggen.

Gavere is immers een manche uit de Superprestige, het enige regelmatigheidsklassement voor junioren dit seizoen. Aan de start meer dan 70 junioren terwijl Beringen het met zowat de helft minder deelnemers moet stellen. De Belgen die zondag nog actief waren in Bern komen zonder uitzondering aan de start in Gavere. Nadien gaat het hard met op 1 november de Koppenbergcross en de zondag daarop de Superprestige van Ruddervoorde.

Emiel zal de Koppenbergcross niet rijden en beperkt het programma om fris te zijn bij een eventuele EK-selectie.

Komend weekend staan er trouwens niet alleen in eigen land wedstrijden op de kalender. Er wordt zaterdag en zondag internationaal gecrost in Engeland, Tsjechië (zaterdag en zondag), Spanje (zaterdag en zondag), Duitsland en Luxemburg. Keuze te over dus, maar de meeste Belgische junioren kiezen voor de wedstrijden in eigen land.

Van CT Keukens Buysse komen zondag in Gavere nog enkele jongens aan de start, onder meer Renzo Geurs en Seppe De Clercq. Twee renners die de voorbije weken ook al enkele UCI-punten sprokkelden waardoor ons kleine clubje momenteel maar liefst drie renners telt onder de 21 Belgische junioren die al een plaatsje wisten te veroveren op de UCI-ranking!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?