Klasse getoond

Emiel leek in Heusden-Zolder op weg naar een knappe 19 de plaats. En dat ondanks oponthoud in de start. Maar een val in de laatste afdaling van de wedstrijd sloeg hem nog enkele plaatsen achteruit. Finaal was een 23 ste plaats zijn deel.

65 starters waren er daar op het circuit in Zolder. Daaronder de drie tenoren Van Aert, Vanderpoel en Pidcock. Waarmee meteen duidelijk was dat het een snelle race zou worden. Ter illustratie: de snelste ronde kwam op naam van Wout Van Aert die in dat rondje net geen 28 km/uur gemiddeld haalde. Winnaar Vanderpoel haalde een gemiddelde van net iets meer dan 27, Emiel klokte af op 25,7…

Vanderpoel nam de kopstart en zou die positie niet meer afgeven. Al kwam Van Aert naar ons aanvoelen dicht in de buurt. Maar het stropte in de eerste bocht bij het indraaien van het veld. Van Aert, die later ook nog lek zou rijden, maar ook jongens als Ryan Kamp, Tom Pidcock en…Emiel verloren kostbare tijd. Kamp imponeerde met een ongeziene inhaalrace. Van Aert schoof op naar de kop van een achtervolgend groepje met onder meer Iserbyt, Van der Haar en Sweeck. Maar de wereldkampioen trok fors door en schudde iedereen los. Iserbyt kwam nog ten val en moest afgevoerd worden. Toon Aerts kwam terug uit de achtergrond. Ook Emiel schoof stelselmatig op, van de voorlaatste startrij naar een 46 ste plaats, vervolgens een 36ste, een 28 ste en finaal zelfs een 19 de plaats. Hij vormde een duo met Nicolas Cleppe en leek met de West-Vlaming te strijden voor de 19 de stek. Maar een valpartij in de finale stak daar een stokje voor waardoor enkele renners, waaronder Thibau Nys, Emiel nog voorbij konden gaan.

Voorin was het Van Aert die in de finale nog een keer zijn duivels ontbond en naar de tweede plaats reed, Lars Van der Haar werd derde.

Andermaal een dijk van een wedstrijd vandaag van Emiel die de goede benen van weleer hervond en bij momenten indrukwekkend was in de achtervolging van het groepje voor hem. Een groepje met Merlier, Nieuwenhuys, Meeusen en Wyseure dat hij lange tijd in het vizier kon houden…

Op naar de volgende, de cross in Bredene!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?