Niet het dagje

Mooi parcours daar in Herentals. Dat wel. Maar het zat Emiel niet mee vandaag. In de start kon hij amper iets goedmaken, in de benen mankeerde de power. Op karakter knokte hij zich naar de 36ste plaats.

Lood- en loodzwaar was de cross daar aan de skiberg. Een lange omloop bovendien zodat er amper zes rondjes gefietst werden. Maar voor het merendeel van de 66 deelnemers was dat ruim voldoende.

Het was een lange start, maar Emiel zat opgesloten aan de kant van het deelnemersveld en kon amper opschuiven. Hoofdschuddend fietste hij de materiaalpost voorbij, want ook de benen voelden niet super. En inhalen behoorde op flink wat stroken van het parcours niet tot de mogelijkheden. Toch bleef hij knokken om stelselmatig op te schuiven. Maar het deelnemersveld was uiteengeranseld door de snelle start van Vanderpoel. En eens de gaten te groot geworden zijn is opschuiven nog amper mogelijk. Voorin maakte de wereldkampioen tempo, Van Aert klampte aan en de twee maakten er een tijdrit van. Daarachter Vanthourenhout. Van Aert hield Vanderpoel in het vizier, kwam aansluiten en haakte weer af. Vanderpoel kende wat pech en Van Aert ging er op en er over op weg naar de zege. Daarachter was het afzien.

Van de 66 deelnemers zouden er amper 43 de finish halen. Emiel knokte zich op karakter nog naar plaats 36 na een sterke slotronde. Inspanningen waarvan hij hopelijk straks in Heusden-Zolder de vruchten kan plukken.

Aan allen een vrolijk kerstfeest gewenst met hoop op een snelle terugkeer naar het normaal.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?