Naar de Skiberg

Woensdag trekken we naar Herentals waar de volgende manche van de X2O-trofee betwist wordt. Emiel laat dus de wedstrijd van dinsdag in Essen aan zich voorbij gaan. Met Herentals (23/12), Heusden-Zolder (26/12), Bredene (30/12) en Gullegem (02/01) zal het al meer dan druk genoeg zijn.

Na een competitievrij weekend zijn de batterijen opnieuw opgeladen voor de opeenvolging van wedstrijden, met tussendoor ook de nodige rust. Junioren worden vaak gewaarschuwd voor de overstap naar de beloftencategorie. Een grote stap, maar jongens zoals Emiel en anderen moeten dit jaar twee stappen zetten. Want ze fietsen niet tussen de beloften, wel tussen de beteren van de wereld in wedstrijden waarin niet alleen de snelheid wat hoger ligt, maar ook de wedstrijdduur wat langer is en waarin alleen de beteren niet kopje onder gaan.

Emiel zal van die twee grote stappen wellicht pas volgend jaar de vruchten kunnen plukken. Als alles coronagewijs hopelijk opnieuw in de plooi valt en we een ‘normaal’  leven met een normaal weg- en veldritseizoen terug krijgen. Ondertussen is het ervaring en hardheid opdoen in de wedstrijden die nog op de kalender staan.

In Herentals is dat op een parcours op en rond de skiberg, uitgetekend door Erwin Vervecken. De wedstrijd is andermaal live te volgen op televisie.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?