Naar de Kattenkoers

Emiel zal zondag starten in de Kattekoers met start en aankomst in Ieper. Zeg maar de Gent-Wevelgem voor beloften. Na Roubaix en Luik is het de derde grote afspraak dit seizoen.

De U-23 wedstrijd kadert in een dag vol sportief vertoon met diverse wedstrijden in en rond Ieper. Ook voor deze editie werd opnieuw gesleuteld aan het parcours van de wedstrijd. De ‘plugstreets’ in de U-23 race sneuvelden een paar jaar geleden al, dit jaar worden ook de Moeren uit het parcours geschrapt.

En dat zou wel eens van grote invloed kunnen zijn op het wedstrijdverloop… Net als de wind overigens. Als die de laatste 20 kilometer tegen blaast op de weg naar Ieper wordt het voor de aanvallers moeilijk…Tenzij de beteren de wedstrijd vroeg open breken…

Aan scherprechters geen gebrek trouwens. Starten doen ze in Ieper, waar ze ook na 182 kilometer opnieuw aankomen. Onderweg de Scherpenberg die in de aanvangsfase twee keer gedaan wordt. Na de tweede passage volgen de Monteberg en de Kemmelberg. Later volgen opnieuw de Scherpenberg, de Monteberg en twee keer Kemmel. De laatste keer van de steilste kant, maar nadien is het nog goed 20 kilometer naar de finish. Het laat zich aanzien dat of de beslissing vroeger valt of dat een relatief grote groep naar de finish gaat.

De smaakmakers van de voorbije weken, Emiel en Robin Orins staan aan de start, net als de winnaar van LBL en enkele andere kleppers.

De wedstrijd is in alle geval live te volgen op Pickx.