Ongenaakbare winnaar, andermaal ereplaats

Emiel had niet de beste benen vandaag in Gent-Wevelgem. Toch wist hij mee de wedstrijd te kleuren en in volle finale spurtte hij nog naar een 14 de stek. De winnaar is de Nederlander Huub Artz.

Artz was ook de voorbije weken al telkens bij de beteren. De Nederlander heeft trouwens een contract op zak voor de volgende twee seizoenen waarin hij zal aantreden in de World Tour. Hij ging weg in de aanloop naar de laatste beklimming van de Kemmel, in zijn spoor Lars Vandenheede. Die kon amper overnemen en op een stuk vals plat liet Artz z’n metgezel in de steek om solo door te stomen naar de zege.

Daarachter kwam de achtervolging maar moeizaam op gang. Emiel was voordien in een nerveuze finale erg attent en samen met z’n maats sprongen ze mee in elke vlucht. Toen Artz en Vandenheede gingen zag niemand kansen in een vlucht met twee tegen een strakke wind in. Maar de twee waaiden niet terug naar wat restte van het peloton, integendeel.

Na de laatste beklimming van de Kemmel was het Emiel die kilometerslang op kop sleurde en de groep op een lint trok. Maar de ploegmaats van Artz speelden stoorzender en er kwam te weinig steun in de reactie.

In de spurt wilde Emiel nog gangmaker spelen voor Del Grosso, maar die raakte ingesloten en Emiel ging dan maar voor eigen rekening en werd knap 14de. Een plaatsje achter zijn maatje uit Sint-Laureins, Seppe De Clercq die een erg knappe wedstrijd reed!

Veel rust is Emiel niet gegund, want dinsdag reist hij af naar Bretagne voor een zevendaagse rittenwedstrijd!