Vijftien seconden…

Het is niets na een race van meer dan vier uur. Vijftien seconden. Dat was het verschil in Roubaix tussen Emiel en de winnaar. Vijftien seconden was het ook in Luik. Negende in Roubaix, vierde in Luik. Daarmee mag je thuis komen…

Het scenario van LBL was voorspelbaar. Een vroege vlucht van een handvol renners, dit keer vier. En in de finale alles samen. Wachtend tot het zou ontploffen. Dat gebeurde zoals verwacht op de Col de la Redoute. Emiel schoof mee met de beteren en in de afzink vormde zich een kopgroep van tien. Emiel, maar ook Kamiel Eeman, Robin Orins, Rolland Brieuc, Joseph Blackmore, Jesse Maris, Jorgen Nordhagen, Tijmen Graat, Thomas Pattison en Huub Artz. Het zijn namen die u de komende jaren ongetwijfeld nog veel zult horen, al was het maar omdat het merendeel van deze jongens straks op het allerhoogste niveau zal fungeren.

Met nog twee hellingen te gaan bleef het spannend. Nordhagen en Blackmore probeerden het maar werden opnieuw gegrepen. Paatinson reed lek. Nordhagen ging opnieuw en Emiel ging met Blackmore en Rolland in de reactie. Het smolt opnieuw samen, maar de groep dunde uit tot ze nog met z’n zevenen waren.

Op de laatste col plaatste Blackmore een indrukwekkende demarrage, de rest moest even naar adem happen en de leider liep een tiental seconden uit. Met nog vijf kilometer te gaan verbrokkelde het daarachter. Orins ging in de reactie, Nordhagen volgde en ook Emiel probeerde z’n wagonnetje aan te haken. Blackmore, woensdag ook al vierde in de Brabantse Pijl won, voor Orins en Nordhagen. Emiel perste er nog een spurtje uit en troefde Rolland Brieux af.

Er was wat ontgoocheling omdat hij net naast het podium viel. Maar niet veel nadien overheerste toch de trots. Negende in Roubaix, vierde in Luik. De twee zwaarste wedstrijden en op totaal verschillend terrein. Het is weinigen gegeven daar telkens mee te doen voor de winst. Alleen die verdomde vijftien seconden…

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?