Op en rond de Leie

Kortrijk. Lang voordat er van Covid sprake was kon je er lekker uit eten of shoppen. Daar aan de oevers van de Leie. Diezelfde Leie loopt zaterdag als een slingerend lint door het parcours van de Urban Cross.

Die Urban Cross kent dit jaar z’n tweede editie. Emiel werd er vorig jaar, toen nog bij de junioren, tweede. Dit jaar zal het andere koek zijn tussen de elite met weliswaar slechts 52 renners aan de start.

Slechts 52 inderdaad en of dat te maken heeft met de verstrengde covi-maatregelen of met het feit dat er zondag in Tabor ook een wereldbeker gereden wordt of met een beetje van allebei is nog niet duidelijk. Vast staat wel dat behoorlijk wat renners al dan niet tijdelijk afgehaakt hebben.

Uitkijken is het zaterdag onder meer naar het debuut van Wout Van Aert dit seizoen in het veld. Hij mag wellicht nog net vanop de tweede rij starten, voor Emiel is andermaal een plaats op de achterste rijen weggelegd.

De toppers reizen direct na de wedstrijd in Kortrijk door naar Tabor. Daar is er uiteraard wel een wedstrijd voor U 23 met amper 29 renners aan de start, onder meer omdat zowel Nederland als België in deze barre tijden geen U23-team (en ook geen juniores) sturen. Opsteker voor de starters daar: elke deelnemer die kan uitrijden daar in Tabor pakt UCI-punten die bepalend zijn voor de startvolgorde in de volgende wedstrijden.

Geen nood, Emiel zijn tijd komt nog wel. Eerst nog een keertje knallen daar in Kortrijk op een parcours dat over en naast de Leie slingert. De wedstrijd is ook dit keer live te volgen op televisie.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?