Het is een mooi riedeltje uit een liedje. Iets met verdriet en mooie dingen in ’t verschiet. Zeker dat: het EK op de VAM-berg heeft ons en Emiel gesterkt in de overtuiging dat er nog mooie dingen zitten aan te komen. Misschien dit seizoen, maar zeker en vast ook de volgende seizoenen.

Als je als 18-jarige naar een vierde plek rijdt op een WK bij de U23 en een jaartje later nog vijfde wordt op het EK bij diezelfde beloften…ondanks een val in de slotronde… Dan ben je absolute wereldtop en mag je dromen van meer. Misschien zelfs nog dit seizoen, want er staat nog veel moois op de kalender.

Te beginnen met de opener van de wereldbeker U 23 bij de beloften zondag in Tabor. Er zijn vijf manches, Tabor, Namen, Dendermonde, Flamanville en Hoogerheide. Daartussen ook nog eens een Belgisch Kampioenschap (Middelkerke) en helemaal op ’t eind een WK in Fayetteville (Verenigde Staten).

Eerste opdracht is natuurlijk om een selectie voor die wedstrijden af te dwingen. En daarvoor zal Emiel wel het hoge niveau van dit seizoen moeten zien aan te houden. En dus, het spreekwoord ‘overdaad schaadt’ indachtig, doen we het voorlopig rustig aan. Geen superprestige in Niel a.s. donderdag, maar wel de focus richting Tabor van zondag.

Uit de Belgische selectie die voor het EK nog acht man groot was, zijn Joran Wyseure en Gerben Kuypers weggevallen, want ons land mag ‘maar’ zes renners afvaardigen. Die zes kunnen er voor zorgen dat er voor de volgende manches van die wereldbeker een extra ticket te verdelen is door zondag te winnen. De leider in de tussenstand is immers automatisch startgerechtigd voor de volgende manche. Favorieten zijn verder de jongens die ook in Drenthe het mooie weer maakten. Ryan Kamp zal zijn Europese trui eer willen aandoen, Pim Ronhaar wil schitteren in de regenboogkleuren. Niels Vandeputte zal op eerherstel belust zijn, net als Cameron Mason. Emiel komt met vertrouwen en in de wetenschap dat hij de evenknie van al deze jongens kan zijn aan de start.

Onze Flandrien reist vrijdag af met de nationale ploeg, zelf reizen we, ook al vrijdag, achterna met camper en materiaal. Uiteraard is ook onze vaste mechanieker, Christian, present.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?