Stap in het onbekende

Geen Superprestige in Ruddervoorde zaterdag in Ruddervoorde, evenmin de Koppenbergcross van 1 november. De volgende twee races zijn er wel die kunnen tellen: de wereldbeker van zondag a.s. in Maasmechelen en het Europees Kampioenschap van 5 november in Namen.

De wereldbeker van Maasmechelen is een nieuwkomer in het wereldbekercircuit. In de gemeente vlakbij de Nederlandse grens willen ze aan citymarketing doen en daarvoor zien ze in de wereldbeker een ideaal middel. Referentiepunten voor het parcours in Maasmechelen zijn er niet, op en rond de vroegere mijnterrill, dat wel, maar een Beringen wordt het zeker niet. Wel veel op en af, en een klim, een parcours waar ook technisch wat gevraagd wordt van de renners.

Emiel start er in de beloftencategorie. De tegenstand zal dezelfde zijn als afgelopen weekend in Tabor, al komen daar dit keer wel de Fransen bij. Het zit zo: in Frankrijk hebben ze hun eigen Coup de France-circuit met telkens twee wedstrijden per weekend. Daarvan is er dit weekend geen voorzien en dus zakken de betere Fransen ook af naar Maasmechelen. Na de derde plaats van afgelopen weekend in Tabor blijft Emiel in de strijd voor een goed eindklassement in de wereldbeker.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?