’t Was te peizen….

Geen wereldbekers eind dit jaar voor junioren en U23 in Namen en Dendermonde. Het stond in de sterren geschreven, nadat het overlegcomité vorige week geen versoepelingen aankondigde voor de sportsector. Geen probleem voor Emiel die zondag start in Boom, maar voor veel andere jonge renners blijft het nagelbijtend afwachten.

Als er op 15 december geen verdere versoepelingen komen dan zal er begin januari ook geen BK zijn voor de jeugd in Meulebeke en komt ook de rest van het seizoen meer dan op de helling te staan voor veel jongens. In die wetenschap is Emiel maar al te blij dat hij zondag kan starten in de Superprestige van Boom. En dat in het prachtig decor van het terrein van Tomorrowland. Twee jaar terug, als eerstejaarsjunior, pakte hij er zijn allereerste UCI-punt na een dijk van een wedstrijd. Vorig jaar reed hij er niet.

Dit keer dus wel, tussen de grote jongens, als startnummer 64 op 75 deelnemers… We hebben het even nagekeken: zondag komen 49 renners uit de top 100 van de UCI-ranking aan de start. De voorbije weken waren er telkens zowat 30 renners uit de top 50 aan de start. De eerstejaarsbelofte die zich tussen dat geweld kan handhaven, meer nog, 20 tot 30 posities kan opschuiven in een wedstrijd van een uur mag niet mopperen en bewijst dat hij zijn plaatsje heeft in dat selectieve deelnemersveld.

De wedstrijd is andermaal live te volgen, en uiteraard brengen we ook zondagavond via deze weg verslag uit.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?