Uitschuivertje te veel

Snel, technisch maar vooral ook verraderlijk. Dat was het parcours in het Tsjechische Tabor. Een heel mooi parcours dat wel, maar ook eentje waarop foutjes niet vergeven worden.

Emiel begon sterk maar kwam samen met de meeste Belgen al tot stilstand na een val voor hen nog in de eerste ronde. Daarna schoven ze razendsnel op richting spits van de wedstrijd waar hij zich aanvankelijk heel goed leek te kunnen handhaven. Maar bij de doortocht in de derde ronde was hij ver terug gevallen, de gevolgen van een val, zo bleek. Hij leek aanvankelijk opnieuw snel op te schuiven, maar even later volgde een nieuwe val.. Emiel knokte zich nog terug en leek even zicht te hebben op de top tien maar finishte uiteindelijk als 12de binnen de minuut van een imponerende winnaar Thibau Nys.

Voor de meeste andere Belgen was het een race met vooral kommer en kwel in het wielergekke Tabor. Een schitterende organisatie, heel veel publiek en vooral bijzonder sfeer.

We reisden terug, een ervaring rijker en konden op de terugweg nog wat genieten van de natuurpracht in Tsjechië.

Voor Emiel gaat het snel, want woensdag vertrekt hij alweer op stage met de nationale ploeg in aanloop naar de wereldbekerwedstrijd van zondag in Koksijde.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?