Wat een weekend in Vittel (FR)

Wat een weekend is het geworden voor Emiel daar in het mooie Vittel. Zaterdag pakte hij z’n eerste zege ooit in een UCI-cross, zondag werd hij knap derde. We keren terug naar huis, 25 UCI-punten rijker. Emiel staat daardoor voorlopig stevig in de top tien van de internationale ranking.

Emiel koerste zaterdag twee ronden met het verstand en daarna nam het hart de bovenhand. Vroeg in de wedstrijd verloor hij even terrein na een vroege fietswissel Voorin ging het oerendhard onder aanvoering van de Fransman Ananie. Emiel sloot in geen tijd opnieuw aan en zette zich twee ronden voor het einde op kop. Een positie die hij niet meer zou afstaan!

Zondag was het parcours ietwat droger, Masciarelli pakte de kopstart, een start die Emiel compleet miste. Pas als 13de draaide hij het veld in, maar nog in de eerste ronde kon hij opnieuw voorin postvatten. Het kaarsje van Masciarelli brandde langzaam op en halverwege koers zette Emiel zich op kop. Hij kreeg even een gaatje maar het was Jente Michels die de kloof dichtte. Daarachter zette Jetze Van Campenhout na een compleet gemiste start een forse remonte in, eerst nog geholpen door z’n ploegmaats Masciarelli en Baers, nadien solo. Hij kwam aansluiten voorin waar Michels de kop nam. Emiel zette zich in z’n spoor, Michels trok fors door. Toen de twee Belgen elkaar even in de ogen keken spurtte de Fransman Lelandais in de laatste ronde uit hun wiel weg. Jente en Emiel loerden naar elkaar, Lelandais liep uit. In de laatste rechte lijn kwam Emiel nog fors opzetten en werd het gaatje nog wel erg klein, maar de Fransman hield stand en Jetze Van Campenhout kwam nog over Emiel. Die had niet de benen van zaterdag maar reed toch opnieuw een erg sterke wedstrijd!
Ploegmakker Renzo Geurs kende een mindere eerste dag en een sterke tweede. Maar die tweede dag werd hij bij de start door een val voor hem opgehouden. Een top-tien-notering zat er anders zeker in!

Bedankt aan Andy, Piet, Petra en oma en opa om ter plaatse te zijn tijdens een memorabel weekend. Grote merci ook aan Renzo en de familie Geurs voor de compagnie en aan de families Thijssen en Geurs voor de aanmoedigingen! Merci aan alle andere supporters van wie we van velen de naam (nog) niet kennen, maar elke aanmoediging deed deugd!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?